Év családorvosa a Kárpát-medencében 2019

Pályázati kiírás

A Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete a 2019. évre kiírja az „Év családorvosa a Kárpát-medencében” pályázatát. A teljes kiírás itt érhető el.

A pályázatot az alábbi két kategóriába tartozó háziorvosok számra hirdeti meg:

  • Junior kategória: Junior díj
  • Szenior kategória: Szenior díj

A junior pályázók lehetnek, akik 5.-6. éves orvostanhallgatók és az alapellátásban gondolják kezdeni orvosi életpályájukat, vagy legfeljebb 5 éve dolgoznak orvosként az alapellátásban. Az egyéni pályázók mellett egy témában több fiatal együtt is benyújthatja pályázatát.
Szenior pályázók lehetnek azok a háziorvosi pályán dolgozók, akik több mint 5 éves gyakorlattal rendelkeznek.

A pályázat olyan 3-5 oldalas magyar nyelvű munka, összefoglaló, amelynek témái:
Junior díjra pályázó orvostanhallgató vagy szakorvos jelöltek részére, akik egyénileg, vagy csoportosan is pályázhatnak:

  • fő téma; a munkájuk, a betegellátás megszervezésének terve, vagy megvalósult gyakorlata,
  • továbbá; krónikus betegségek gondozása, illetve összefoglaló megvalósult, vagy tervezett népegészségügyi prevenciós tevékenységükről.

Szenior díjra a már legalább 5 éve dolgozó háziorvosok pályázhatnak, az alábbi témákban:

  • tevékenységük összefoglalása egy-egy betegség csoport terápiás gyakorlatáról,
  • vagy az általuk kiemelt tevékenységüknek tartott munkájukból készült dolgozat,
  • vagy három tanulságos eset bemutatása.
  • illetve, ha legalább 20 éve dolgoznak, munkásságukat összefoglaló mű

A pályázatok beadási határideje 2019. március 15.

A pályázatához a pályázó(k) részletes (szakmai) önéletrajzát kell becsatolni!

A pályázatot Erdélyből az EME Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályához (EMEOGySz) kell benyújtani a titkarsag@emeogysz.ro email címre. Minden esetben visszajelzést küldünk a pályázat beérkezéséről. Ha nem kapott választ, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az EMEOGySz titkársággal.

A pályázat benyújtását követően az EMEOGySz elnöksége által kijelölt háromtagú bizottság javaslata alapján Junior vagy Szenior díjra, legfeljebb 5-5 pályázat kerül kiemelésre.

A bírálatot követően, a pályázó(k) közül kiválasztott 5-5 jelölt(ek) orális prezentáció formában 10 perc időkeretben ismerteti pályázatát, melyet 5 perces vita követ.

A prezentáció és a vita alapján országonként és csoportonként (junior, szenior) egy-egy mű kerül díjazásra.

A Pályázat végleges elbírálása és a díj átadása Budapesten  megszervezett tudományos ülés keretében történik. A tudományos ülés, mely egyben továbbképző konferencia is 2019. április 13-14-én kerül megtartásra. A tudományos konferencia fő témája a mozgásszervi betegségek témaköre lesz, melynek során kerekasztal megbeszélésen neves előadók vesznek részt.

A pályázat keretében kerül átadásra az Életmű Díj is. Javaslat adható le olyan háziorvosként dolgozó kollégákra, akik legalább 30 éve dolgoznak, vagy dolgoztak háziorvosként.

A díjakra jelöltek és meghívottak, és a továbbképzésen résztvevők részvételi díját (szállás, étkezés) a pályázatot kiíró MÁOTE a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával fedezi. Az utazási költségeket egyénileg kell rendezni!

A Pályázat első helyre sorolt díjazottjai pénz és tárgyjutalomban részesülnek!

Eredményhirdetés

Az “Év családorvosa a Kárpát-medencében 2019” pályázatra az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztályához három pályázat érkezett.

Junior kategóriában pályázott:
Jakab Engya Anikó és Dömötör Zsuzsa Réka.
Szenior kategóriában pályázott:
Kurjatkó Tamás.

Erdélyi szinten mind a három pályázat pozitív elbírálásban részesült.

A pályázók részvételi jogosultságot nyertek a 2019. április 13-14. között Budapesten szervezett végleges elbírálási és díjátadási tudományos ülésre.

 
© 2010-1018 EME, Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztály
Eredeti webdesign: Arcsin |Ikonok: famfamfam|Arculat: orbank|Tartalom: szilagyi